Busovača: Poziv građanima za besplatnu sterilizaciju pasa

Služba za civilnu zaštitu Busovača izdala je saopštenje za javnost po pitanju besplatne sterilizacije vlasničkih pasa i pasa lutalica.

Služba za civilnu zaštitu Busovača obaviještava javnost da će se u narednom periodu vršiti besplatna sterilizacija vlasničkih pasa i pasa lutalica.

Udruga Betty Busovača u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu Busovača organizuje besplatnu javnu sterilizaciju vlasničkih pasa i pasa lutalica, a o terminu i lokaciji sterilizacije možete kontaktirati predsjednika Udruge Betty Busovača, Gabrijela Bošnjaka na broj mob. 063/401-353 ili se možete javiti na Facebook profil Udruga Betty Busovača.

Masovna sterilizacija je najefikasnija humana metoda za suzbijanje dotoka novih pasa na ulice, a uz provođenje mjera odgovornog vlasništva, odnosno sankcionisanje napuštanja i drugih oblika neodgovornog ponašanja, te uz udomljavanje, djeluje direktno i na korijen problema – a to je neodgovono vlasništvo, čime se problem efikasno stavlja pod kontrolu do potpunog rješenja. Pored izvođenja operacija, kojima se na zakonit i human način sprječava daljna reprodukcija, psi budu vakcinisani protiv bjesnila i očišćeni od parazita. Na ovaj način čuva se zdravlje psa, ali i zdravlje ljudi.

Ovim putem pozivamo sve vlasnike pasa da se na jedan od dva gore navedena načina jave Udruga Betty Busovača kako bi se pristupilo gore navedenim aktivnostima sterilizacija pasa, koja se prvenstveno preporučuje zbog njihovog zdravlja. 

Novum.ba

Vezano: