Šef Instagrama objasnio zašto vam se neke objave pojavljuju češće nego druge

Prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri odlučio je korisnicima malo pojasniti kako ova društvena mreža funkcionira, a tako su oni koje je to zanimalo dobili odgovor na pitanje zašto im se neki sadržaj pokazuje češće nego drugi.

Objasnio je da to ovisi o velikom broju signala, procesa i algoritama kako bi svaki korisnik dobio jedinstveno, personalizirano iskustvo.

Prvo se, navodi on, gleda popularnost objave, odnosno koliko ljudi ju je lajkalo. Tu su bitne i informacije o sadržaju objave: kad je objavljena, na kojoj lokaciji i dužina objave ako se radi o videu.

Drugi signal pokazuje koliko je vama bitna osoba koja je objavila nešto. Tu se gledaju informacije o tome koliko ste interakcija s tom osobom imali u zadnje vrijeme. Interakcija s određenom osobom pokazuje koliko ste zainteresirani za njene objave.

Bitna je i vaša aktivnost. Prati se koliko ste objava općenito lajkali i čije ste objave češće lajkali i komentirali.

Na temelju tih signala, navodi Mosseri, Instagram stvara pretpostavke o tome koliko će vam određena objava biti zanimljiva i hoćete li reagirati na nju. Ukratko, što je veća šansa da objavu lajkate, komentirate, spremite ili podijelite, to će vam se prije pokazati.

Novum.ba

Vezano: