Uspješno završen IV turnir prijateljstva "Fojnica 2021"

KK STAR FOJNICA je nastavio sa kontinuitetom da pravi turnire za mlađe kategorije, a sada su na redu bili juniori.
Na turniru su učestvovale ekipe :
KK ILIDŽA
KK GEN SARAJEVO
KK ABC BASKET TUZLA
KK STAR FOJNICA
U prvim polufinalnim utakmicama odlična ekipa KK Ilidža je svladala našu ekipu i dominantno ušla u finale,koje će na kraju turnira i osvojiti.
Drugo polufinale je bilo između starih znalaca velikih košarkaških trenera Emira Halimića i Ozrena Seleškovića koji su sa svojim ekipama odigrali super utakmicu, gdje su na kraju gosti iz Tuzle bili spretniji i zakazali finale.
Odlična utakmica se igrala za treće mjesto, gdje je naš tim na poluvremenu imao vodstvo od 18 razlike i opet na kraju zasluženo gubi 4 koša razlike.
Samo finale je bilo između KK Ilidža i KK ABC BASKET TUZLA gdje je od početka utakmica išla u jednom smjeru ,gdje je KK Ilidža pokazala svu svoju snagu i širinu klupe i tako trofej turnira PRIJATELJSTVA FOJNICA 2021 nose u svoje vitrine.
MVP turnira je Edis Baberović - KK Ilidža
Pobjednik u šutiranju za 3 poena :
Omar Kulenović - KK Ilidža
Na kraju medalje I pehare je uručio naš načelnik gospodin Kilsura Sabahudin koji se obratio svim prisutnima i čestitao na uspjehu koji je ostvaren.
KK STAR FOJNICA može biti ponosan na sve naše uspjehe i organizacije ovakvih turnira, gdje smo presretni da imamo ovako mnogo prijatelja i da dostojanstveno predstavljamo našu Fojnicu u svim segmentima.
Zahvaljujemo se sponzorima turnira :
Federalno ministarstvo sporta I kulture
Općina Fojnica
RRC Reumal
Plasman :
1. KK ILIDŽA
2. KK ABC BASKET TUZLA
3. KK GEN SARAJEVO
4. KK STAR FOJNICA

Novum.ba

Vezano: